Asylstafett blir cykelstafett | Skånes Fria
  • Ali Ahmadi, initiativtagare till Asylstafetten.
Skånes Fria

Asylstafett blir cykelstafett

Tre frågor till Ali Ahmadi, initiativtagare till Asylstafetten som nu tagit initiativ till protesten Cykla mot förvar.

Är du inte trött?

– Ha, ha, nej varför skulle jag vara det?

Du gick ju nyligen till Stockholm.

– Ja, men jag har många kompisar i förvaret. De vet inte när de ska utvisas och bad mig om hjälp. Problemet är att vi inte kan hjälpa dem. Vad vi kan göra är att prata med folk i Sverige och pressa Migrationsverket. Något annat kan vi inte göra.

Hur ska det gå till?

– Första dagen cyklar vi till Landskrona sedan cyklar vi till Åstorp där förvaret ligger. Där ska vi ha en manifestation men också ha roligt. Annars skulle ingen vilja komma dit. Om vi har fest och konsert hoppas vi att fler ska komma.

Vad är viktigast för dig med aktionen?

– Att berätta om förvaren. När vi gick till Stockholm pratade vi med jättemånga som inte visste vad ett förvar är för något. De trodde att det är som vilket flyktingboende som helst. Men det är exakt som ett fängelse.

Fakta: 

Aktionen går av stapeln den 28 september.

Läs mer: Facebook – Asylstafetten Cykla mot förvar

Rekommenderade artiklar

Asylstafetten laddar om igen

Strålkastarljus. Tidningsblänkare över hela landet. Och målgång. Initiativtagaren till Asylstafetten Ali Ahmadi är nöjd.

Polisens mål: allt fler ska tvångsavvisas

Ett år har gått sedan Reva-debatten rasade som mest. Åter igen har polisen fått direktiv från Beatrice Ask att öka antalet avvisningar. Men bristande resurser har gjort att trenden går i motsatt riktning.

”Jag hoppas på en bättre framtid”

”Skolan betyder allt men det går inte. Jag känner mig livrädd”. Orden är Akrams, som han då kallade sig – för ett år sedan. I dag har han uppehållstillstånd och kan uppge sitt riktiga namn.

© 2019 Skånes Fria