Tältaktion flyttade till Migrationsverket | Skånes Fria
  • Dokument #3 från Lund spelade på tältaktionen mot utvisningarna till Afghanistan som tillfälligt flyttade till Migrationsverket i Jägersro förra måndagen.
  • Ingen bildtext
Skånes Fria

Tältaktion flyttade till Migrationsverket

Tältaktionen i Malmö mot utvisningarna till Afghanistan fortsätter. I veckan bytte demonstranterna Jesusparken mot gräsmattan utanför Migrationsverket i Jägersro.

Ett femtiotal personer samlades för att lyssna på musik, äta tillsammans och visa sitt stöd för demonstranterna utanför Migrationsverket under måndagskvällen. En scen byggdes upp utanför myndigheten och under kvällen hölls tal, spelningar och dans. Bland annat spelade Dokument #3 från Lund.

– Det är självklart att vi ställer upp och spelar för folk som kämpar för en human flyktingpolitik. Det är vansinnigt att folk ska skickas tillbaka till en säker död, säger Karin Grönkvist, sångare i bandet.

Demonstranterna, som är inne på sin tredje aktionsvecka, hoppas att Migrationsverket ska ändra sin syn på läget i Afghanistan och stoppa utvisningarna.

– Det känns roligt att så många engagerar sig och vi har fått mycket uppmärksamhet i media, men jag tror tyvärr inte att de på Migrationsverket förstår ändå, säger Massieh Sadidgi.

– För mig är tältandet inte svårare än hur jag haft det tidigare. Jag har bott så här i tre år i Stockholm, på tunnelbanan, i kyrkan, hos vänner och ute under tre års tid, fortsätter han.

Ali Ebsahimii från Kävlinge har kommit till festen för att stötta deltagarna i tältaktionen.

– Jag fick uppehållstillstånd för två år sedan, jag hade samma problem som Massieh och de andra i Afghanistan. De måste också få stanna. Tillsammans kan vi visa på vilka problem som finns och väcka förståelse för situationen, säger han.

Aktionen i Jesusparken kommer att fortsätta tills demonstranternas fall öppnas igen och under tiden anordnas demonstrationer varje vecka, berättar Massieh Sadidgi. Nästa demonstration arrangeras i Jesusparken den 3 mars kl 18.

Rekommenderade artiklar

De lever livet som vikingar

Ska ni ner och klä ut er igen? Kan folk fråga när Annette Fredin hon är på väg till sin täppa på Fotevikens friluftsmuseum för att leva sitt vikingaliv.

Landets Fria

Barnfokus på nytt filmcentrum

Om ett år öppnar Folkets Bios biograf Panora upp på Friisgatan i Malmö. Biografen ska med filmer från hela världen bredda utbudet på barn- och ungdomsfilm.

Skarhult skriver in kvinnorna i historien

8 mars

Historieböckerna är fulla av män som krigar och styr. I boken Den dolda kvinnomakten – 500 år på Skarhults slott, fyller forskarna ett hål i den svenska historien.

© 2019 Skånes Fria