• Stadsjurist Andrea Hjärne Dalhammar tar emot överklagan av beslutet att förbjuda människor att bo på tomten vid Industrigatan i Malmö.
Skånes Fria

Vräkning av migrantläger stoppas av överklagan

Miljöförvaltningen i Malmös vräkning av boplatsen på ödetomten i Sorgenfri stoppas tillfälligt. De boende tillsammans med Centrum för sociala rättigheter har överklagat beslutet.

På måndag morgon lämnades en överklagan in till Miljöförvaltningen.

– Det här stoppar verkställigheten tills vidare. Vi måste skicka detta till Länsstyrelsen enligt ordinarie gång, säger stadsjurist Andrea Hjärne Dalhammar.

Bakom överklagan står de boende som är organiserade genom nätverket Solidaritet med EU-migranter och som företräds av Centrum för sociala rättigheter. En sammanslutning av juriststudenter som ger juridiskt stöd till gräsrotsrörelser.

– Vi är tveksamma till hur miljölagstiftningen används för att kringgå besittningsrätten, säger Fredrik Batzler från Centrum för sociala rättigheter.

Han menar att besittningsrätten är stark och att en avhysning bör ske genom Kronofogden.

– Oron i lägret har varit stor sedan i torsdags. Folk säger ”om vi har ett alternativ, då flyttar vi”. Men det finns inte i dag, säger Johanna Nilsson från nätverket Solidaritet med EU-migranter.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu