• Christina och Olympia vill ha någonstans att bo. I dag satt det en dryg timme i stadshusets foajé för att kräva ett möte med högsta kommunalrådet.
  • Efter beskedet att det blir ett möte med Katrin Stjernfeldt Jammeh under eftermiddagen gick alla ut igen.
Skånes Fria

Sittaktion i Malmös stadshus

Aktivister som protesterat utanför Malmö stadshus sedan rivningen av Sorgenfrilägret gick i dag in i receptionen. Genom en sittaktion framfördes kravet att få träffa Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Efter att ha suttit på golvet i receptionen i drygt två timmar kom Luciano Astudillo, stabchef hos kommunalrådet, ut och meddelade att det blir ett möte under eftermiddagen. Då kommer Katrin Stjernfeldt Jammeh att träffa aktivisterna.

­– Det är bra, men vem vet vad hon tänker, säger Christina.

Hon sover utanför stadshuset och säger att det är mycket kallt och att hon har ont i kroppen.

-–Vi vill ha lite land där vi kan bo, säger hon.

På skylten som hon håller i sina händer står det ”Glöm inte bort oss, ge oss någonstans att bo”.

– Vi håller på att ordna ett möte, men Katrin kommer inte att säga något än det som vi redan har sagt, säger Luciano Astudillo.

Men beskedet gav ändå viss energi till de som genomfört aktionen. De återgick till platsen utanför stadshuset med slagord och några applåder.

– Ropa Malmö så att folk ser oss, säger en av de protesterande.

Ikväll arrangeras en debatt på Moriskan under rubriken ”Fattiga romer i Malmö - avhysning eller alternativ?”. Deltar gör bland annat Thomas Hammarberg, ordförande för Kommissionen mot antiziganism. Men alla ansvariga politiker har enligt arrangörerna tackat nej till att delta.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu