Menyer för små budgetar och gasolromantiker | Skånes Fria
Skånes Fria

Menyer för små budgetar och gasolromantiker

Vad ska man tänka på när man ska tillaga det dagliga brödet på festivalen?

Lägg dig på en lagom nivå, man måste inte käka vita bönor i tomatsås tre gånger om dagen och inte heller är det lysande att släpa med sig gasol och klotgrillar in på campingen.

Meny för dig med låg budget och späckat konsertschema:
Olika typer av bönor i sås. Vita bönor i chilisås, olika färdiga bönmixer med grönsaker och kryddor, ravioli eller ratatouille. En rulle vegetarisk ärtsoppa. En annan grymt god grej är fyllda vinbladsdolmar eller fylld aubergine på burk. Färdigmarinerad tofu eller god sojakorv är bra proteintillskott och funkar kallt.
Ta med några påsar torkad frukt och blandade nötter och mörk choklad att ha som snacks eller när hungern kommer överraskande.

Meny för dig med Trangiakök:
För dig som har orkat ta med ett Trangiakök öppnar sig en liten större värld. Gå ihop med några kompisar och laga en varsin måltid under festivalen så slipper du stå och diska när favoritbandet spelar. Försök att laga all mat i samma gryta för att undvika onödig disk. Här är tre förslag som tar tio minuter att laga och räcker till tre- till fyra personer.

– I de flesta butiker kan man köpa färdigkryddad grytmix baserad på kokosmjölk med smak av till exempel massaman. Fräs lite tofu, broccoli och vattenkastanj på burk och slå på grytmixen. När grytan kokat några minuter, kokar du upp lite vatten och har i couscous. Servera rakt i grytan du lagat maten i och bjud din tältkamrat på romantisk middag.

– Köp färdigkryddad tomatbaserad pastasås och tillsätt torkad sojafärs som du haft med dig i en påse. Släng i några nävar fullkornsmakaroner de sista minuterna och du får en måltid lika italiensk som Glenn Strömberg.

– Pulvermos är väldigt föraktat men på festival är det en drottning att ha vid sin sida. Blanda pulvret med vatten, salta rikligt och ha i lite örtkryddor. Servera sojakorv till som du spritgrillar rakt över Trangiakökets låga.


Bra att ha-lista – skriv ut och spara

Prylar:

  • Engångstallrikar
  • Engångsskedar
  • Papper på rulle
  • Multitool med konservöppnare, vinöppnare och ölöppnare
  • Tändstickor

 

Mat:

  • Mörk choklad
  • Nötmix
  • Torkad frukt
  • En burk med blandade örtkryddor samt salt och peppar
  • Nudlar, fullkornsmakaroner och couscous
  • Sojafärs och marinerad tärnad tofu
  • Färdig tomatbaserad pastasås
  • Färdig kokosgrytmix på burk
  • Mörkt färdigskivat bröd
  • Tuber med pastej
  • Sambal oelek och sojasås på minipåse - köp hos närmsta thairestaurang
  • Burkar med goda tillbehör som soltorkad tomat, oliver, majs, cornichons
  • Färdigmarinerade bönor
  • Färska grönsaker – broccoli och gurka klarar man sig länge på
  • En back öl att dricka av och sitta på

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2016 Skånes Fria