Skånes Fria

"Moderaternas förslag osar främlingsfientlighet"

Så här tycker övriga partier i kommunfullmäktige i flykting- och integrationsfrågan.

Ewa Bertz, kommunalråd för Folkpartiet Malmö:

– Vår syn på solidaritet är inte förenlig med ett flyktingstopp, vi ska ta emot alla på ett värdigt sätt. Men vi tycker att det största ansvaret ska ligga på staten. Då blir det lättare att säga till de kommuner som inte väljer att ta emot flyktingar att börja göra det.

Hanna Thomé, politisk sekreterare, Vänsterpartiet Malmö:

– Vi vill ha en mer solidarisk flyktingpolitik än vad vi har idag. Vi ska till exempel inte skicka tillbaka människor som riskerar tortyr och förföljelse i sina hemländer. För att lösa trångboddheten vill vi satsa på 30 000 nya bostäder över en tioårsperiod, mestadels hyresrätter.

– Jag tycker att Malmö ska vara en anvisningskommun. Men vi tycker också att andra kommuner ska ta ett större ansvar. Moderaternas förslag osar främlingsfientlighet.

Jan Steimer, ordförande för Svenska Pensionärers Intresseparti Malmö:

– Vi vill ha ett tillfälligt invandringsstopp till Malmö. Vi måste hantera invandringen som skett så vi får integrationen att fungera. SPI vill få igång bostadsbyggandet och jag tycker inte att det är rätt att erbjuda människor en fristad i Malmö som läget är nu, resultat ser vi på till exempel Herrgården i Rosengård. Vi måste även kunna ge folk som kommer hit ett arbete, det kan vi inte heller idag.

Nils-Eric Claesson, ordförande Kristdemokraterna Malmö:

– Vi vill stå för ett mänskligare samhälle och vi tycker inte att ett flyktingstopp leder till det. Sen har Malmö tagit ett stort ansvar och det vore bra om andra kommuner hjälpte till, det vore bara bra för dem. I längden tror jag att ett samhälle förlorar på att inte ha en kulturell mångfald.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu