Skånes Fria

Malmö skildras i 227 fotografier

I helgen öppnade utställningen elva-elva-elva. Malmö. 24 timmar. på Malmö Museer. Den 11 november 2011 blev staden under ett dygn dokumenterad av 336 frivilliga fotografer. 5 000 bilder kom in och resultatet blev förutom utställningen, en bok med 227 bilder. Kriteriet för urvalet? ”Det som känns i maggropen”.

I urvalet visas Malmö ur ett brett perspektiv från det stora ögonblicket till det rent vardagliga, det sorgliga till det rent av roliga.

Kvalitén skiftar från den glada amatören till5presentation av Malmö kan givetvis diskuteras, men utifrån förutsättningarna för detta projekt styrt av slumpen är detta ett unikt och stundom imponerande tidsdokument av Malmö. Det är en historia berättad av stadens egna invånare. Initiativet till boken och utställningen har tagits av fotobyrån Apelöga. Utställningen pågår till den 18 mars.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”När de dansar förstår jag”

Samspelet mellan människor och förhållandet till våra kroppar i ett socialt sammanhang utforskas i dansföreställningen De sociala kongresserna som har världspremiär i Östersund 14 mars.

– Scenkonst ska kännas i kroppen, säger verksamhetsledaren Henrik Ögren vid Teater Barda inför den kommande premiären.

Landets Fria

En resa i välfärden

Under vecka 9 rullar interaktionsdesign-eventet The Welfare Journey på Malmös gator. En bil ska ta människor dit de vill åka mot att de berättar om deras syn på välfärden.

– Det handlar om att skapa upplevelser med användaren i åtanke, berättar Camilla Ryd, som tillsammans med Bilgenur Özturk står bakom projektet.

Skånes Fria

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

© 2024 Fria.Nu