Skånes Fria

En resa i välfärden

Under vecka 9 rullar interaktionsdesign-eventet The Welfare Journey på Malmös gator. En bil ska ta människor dit de vill åka mot att de berättar om deras syn på välfärden.

– Det handlar om att skapa upplevelser med användaren i åtanke, berättar Camilla Ryd, som tillsammans med Bilgenur Özturk står bakom projektet.

The Welfare Journey handlar om när välfärden får ett vinstintresse och systemet börjar behandla människor som kunder. Camilla Ryd och Bilgenur Özturk vill undersöka hur kommersialismen påverkar samhället ur individens synvinkel som en del av deras magisterutbildning, Interaction Design, vid Malmö Högskola.

– Vi vill fokusera på den individuella konsumismen och betona förändringen i välfärdssystemet, privatiseringen i skolan, till exempel. Allt håller på att bli en marknad, säger Bilgenur Özturk.

– Bilen symboliserar individualism och resan mellan olika destinationer, fortsätter hon.

 

Följ projektet på Facebook:

http://www.facebook.com/pages/The-Welfare-Journey/381138128579607

Annons

Rekommenderade artiklar

Malmö skildras i 227 fotografier

I helgen öppnade utställningen elva-elva-elva. Malmö. 24 timmar. på Malmö Museer. Den 11 november 2011 blev staden under ett dygn dokumenterad av 336 frivilliga fotografer. 5 000 bilder kom in och resultatet blev förutom utställningen, en bok med 227 bilder. Kriteriet för urvalet? ”Det som känns i maggropen”.

Mangatecknare som rör om bland könsrollerna

När serietecknaren Natalia Batista inte kunde hitta några fantasyböcker med matriarkat bestämde hon sig för att skapa dem själv. Nyligen kom hennes andra bok i serien om hjältinnan Amaltea ut.

Filmer som vill skapa förändring

Val 2014

Med kortfilmsantologin Samhällssår vill Klara Levin och femton andra filmare väcka debatt om hur politiken kan gynna fler. Nu turnerar de runt i Skåne inför valet.

© 2014 Skånes Fria