Marsch för lika lön oavsett kön | Skånes Fria
Skånes Fria

Marsch för lika lön oavsett kön

På internationella kvinnodagen anordnades både en demonstration och en fest i Malmö, under parollen "Lika lön oavsett kön". Tåget gick från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget. Talare var Rosanna Dinamarca (V), Hillevi Larsson (S) och Lizzie WInders (UV).

Den 10 mars ordnas en seminariedag på Tryckeriet på Rolfsgatan 7b klockan 12. På programmet står bland annat workshop med Elizabeth Floréz, genuspedagog i Malmö stad.

Diana Mulinari pratar om "Hur ska Sverigedemokraterna förstås och deras framgång förklaras? Vilken roll spelar kön och feminism i deras världsbild och i mobilisering av män och kvinnor till partier?"

Även Nina Björk, feminist, litteraturvetare, författare och frilansjournalist medverkar.

Arrangörer är Vänsterpartiet, Ung Vänster Malmö, Vänsterns studentförbund, Kvarnby folkhögskola, ABF, Socialdemokraterna, SSU, Feministiskt initiativ, UN Women, Seko, Kommunal och RFSL.

Rekommenderade artiklar

Ny ekoby får 1,6 miljoner

Den planerade R:ekobyn i skånska Röstånga har just fått 1,6 miljoner kronor i Leader-pengar från EU.

Landets Fria

Karta visar hur Skånes stränder försvinner

Skåne är den del av Sverige som drabbas hårdast av stranderosion. Med stigande havsnivåer väntas än mer av kusten försvinna. Därför jobbar nu Sveriges geologiska undersökning (SGU) med att ta fram ny information om hur stränderna faktiskt ser ut – och var riskerna är störst.

”Vi är inte de enda som inte har råd”

I Marias familj ska omkring 15 000 kronor räcka till fem personer i en månad. Fattigdomen betyder både stress och skam. ”Jag kan inte bara tänka 'det här behöver jag', så tajt är vår budget.”

Från Svalbard till Lesotho

Jonas Åkerman har varit med och utvecklat halkvarningssystem i Bulltofta, stöttat övergången till marknadsekonomiskt jordbruk i Zambia och motbevisat geologiska ”sanningar” i Arktis. Nu hoppas han att fler ska rösta för en bättre miljöpolitik.

© 2018 Skånes Fria