Skånes Fria

Trakasserad kör fall för DO

Den feministiska kör på Heleneholms gymnasium i Malmö som på Facebook fått höra att de är ”maktgalna kvinnor” som ”fått för lite kuk” och ska ”bli knullade i ansiktet” blir nu ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT:s Sydnytt.

DO kommer att undersöka om skolan har gjort tillräckligt för att förebygga och förhindra trakasserier. Det är bland annat andra elever som fällt kommentarerna, och kören menar att de saknat stöd från skolledningen. Skolans rektor Patrik Witt har inte velat kommentera granskningen.

Annons

Rekommenderade artiklar

Scoutläger gav 300 miljoner kronor

World Scout Jamboree omsatte 300 miljoner kronor, visar den turistekonomiska undersökning som Kristianstads kommun och Event in Skåne nu har gjort.

Privatanställda kan få meddelarskydd

Repressalier hotar den som går ut i media och kritiserar Veolia transport. Det hävdar anställda som Skånes Fria varit i kontakt med. Men repressalier och efterforskningar av källor inom den skattefinansierade kollektivtrafiken kan snart bli olagligt – om regeringen får som den vill.

Nytt misstänkt hatbrott i läger

Förra veckan brann det i ett tältläger på Sorgenfri i Malmö. Det är andra gången på kort tid som migranter drabbas av anlagda bränder och nu går frivilliga vakt på nätterna. Polisen söker samtidigt efter en person som ska ha hotat med att tända eld.

BO vill ha klara besked om migrantbarn

Barnombudsmannen (BO) Fredrik Malmberg varnar för att barn till EU-migranter som vistas i Sverige står utan möjlighet att gå i skolan. Det finns även risk för att barnen lever under osäkra förhållanden, något som går stick i stäv med FN:s konvention om barns rättigheter.

© 2014 Skånes Fria