Skånes Fria

Trakasserad kör fall för DO

Den feministiska kör på Heleneholms gymnasium i Malmö som på Facebook fått höra att de är ”maktgalna kvinnor” som ”fått för lite kuk” och ska ”bli knullade i ansiktet” blir nu ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT:s Sydnytt.

DO kommer att undersöka om skolan har gjort tillräckligt för att förebygga och förhindra trakasserier. Det är bland annat andra elever som fällt kommentarerna, och kören menar att de saknat stöd från skolledningen. Skolans rektor Patrik Witt har inte velat kommentera granskningen.

Annons

Rekommenderade artiklar

Scoutläger gav 300 miljoner kronor

World Scout Jamboree omsatte 300 miljoner kronor, visar den turistekonomiska undersökning som Kristianstads kommun och Event in Skåne nu har gjort.

”Det är rent ut sagt för jävligt”

Helsingborgs mest utsatta kommer att hamna på tågstationen, i trappuppgångar och i källare. Det tror pensionären Johnny Forslund som kommit och gått till Hemlösas hus i åtta år.

Mångfald hotad när gamla träd fälls

För att hejda att många av de 1 900 arter som är hotade i regionen försvinner kraftsamlar nu länsstyrelsen i Skåne. En av insatserna är att informera om värdet av gamla stora träd.

”Polisen har lovat att de inte kommer bevaka skolor”

Skånepolisens deltagande i EU:s specialoperation Mos Maiorum ska inte innebära fler poliser på gatorna och inte heller polisbesök i skolor.

– Barnen kan gå till skolan som vanligt, intygar kommunalrådet Andreas Schönström (S).

© 2014 Skånes Fria