Skånes Fria

Trakasserad kör fall för DO

Den feministiska kör på Heleneholms gymnasium i Malmö som på Facebook fått höra att de är ”maktgalna kvinnor” som ”fått för lite kuk” och ska ”bli knullade i ansiktet” blir nu ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT:s Sydnytt.

DO kommer att undersöka om skolan har gjort tillräckligt för att förebygga och förhindra trakasserier. Det är bland annat andra elever som fällt kommentarerna, och kören menar att de saknat stöd från skolledningen. Skolans rektor Patrik Witt har inte velat kommentera granskningen.

Annons

Rekommenderade artiklar

Scoutläger gav 300 miljoner kronor

World Scout Jamboree omsatte 300 miljoner kronor, visar den turistekonomiska undersökning som Kristianstads kommun och Event in Skåne nu har gjort.

Malmö fick honom att drömma

Efter 15 år som svetsare i Grekland fick Waheed Akbar nog. Rasismen och krisen fick honom att köpa en biljett till Sverige. Skånes Fria träffade honom dag fem i Malmö.

”Vi försöker hitta en rimlig nivå”

Insatserna för EU-migranterna har än så länge begränsats till ett infoblad och indirekt genom bidrag till frivilligföreningar. Nu förbereds ytterligare ett informationsblad, enligt Carina Nilsson (S), ordförande i Sociala resursnämnden i Malmö.

© 2014 Skånes Fria