Skånes Fria

Scoutläger gav 300 miljoner kronor

World Scout Jamboree omsatte 300 miljoner kronor, visar den turistekonomiska undersökning som Kristianstads kommun och Event in Skåne nu har gjort.

Lägret hölls sommaren 2011 på Rinkabyfältet utanför Kristianstad och samlade 40000 scouter och närmare 30000 besökare, som tillsammans beräknas ha spenderat drygt 245 miljoner kronor, varav nästan 100 miljoner kronor i Skåne.

Resultatet innebär att Kristianstad nu kommer att satsa på att få fler stora evenemang till kommunen. Kommunalråd Pierre Månsson (Fp) säger i ett pressmeddelande att man även vill fortsätta samarbetet med scouterna.

Annons

Rekommenderade artiklar

Trakasserad kör fall för DO

Den feministiska kör på Heleneholms gymnasium i Malmö som på Facebook fått höra att de är ”maktgalna kvinnor” som ”fått för lite kuk” och ska ”bli knullade i ansiktet” blir nu ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT:s Sydnytt.

EU-migranter får möta vintern ute i kylan

Malmö stad har inga planer på att bistå med boende åt de EU-migranter som hotas av vräkning från ödetomten på Norra Sorgenfri i Malmö. Strategier för den kommande vintern saknas också. Lösningen är i första hand att betala en bussbiljett till hemlandet.

EU-migranter riskerar att vräkas

På en ödetomt på Norra Sorgenfri i Malmö bor mellan 50 och 100 EU-migranter i tält. Nu riskerar de vräkning. Den privata fastighetsägaren kommer efter påtryckningar från myndigheterna be polisen att avhysa de boende. Skånes Fria har träffat Mijloc Madalin och Florin Pavel som hotas av att bli bortkörda.

© 2014 Skånes Fria