Skånes Fria

Scoutläger gav 300 miljoner kronor

World Scout Jamboree omsatte 300 miljoner kronor, visar den turistekonomiska undersökning som Kristianstads kommun och Event in Skåne nu har gjort.

Lägret hölls sommaren 2011 på Rinkabyfältet utanför Kristianstad och samlade 40000 scouter och närmare 30000 besökare, som tillsammans beräknas ha spenderat drygt 245 miljoner kronor, varav nästan 100 miljoner kronor i Skåne.

Resultatet innebär att Kristianstad nu kommer att satsa på att få fler stora evenemang till kommunen. Kommunalråd Pierre Månsson (Fp) säger i ett pressmeddelande att man även vill fortsätta samarbetet med scouterna.

Annons

Rekommenderade artiklar

Trakasserad kör fall för DO

Den feministiska kör på Heleneholms gymnasium i Malmö som på Facebook fått höra att de är ”maktgalna kvinnor” som ”fått för lite kuk” och ska ”bli knullade i ansiktet” blir nu ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, enligt SVT:s Sydnytt.

Betalande plankare kan inte dömas

Det är olagligt att åka buss och tåg utan att betala. Men om du åker fast och betalar kontrollavgift kan du inte straffas mer. Även om du erkänner. Detta enligt en tingsrättdom där en skånsk plankare hänvisat till Europakonventionen och sedan gått fri.

”Baksidan av en reglerad invandringspolitik”

För den som fastnar i Sveriges ”gränsland” påminner situationen om en klaustrofobisk kafkamardröm. Enligt Anders Sundquist på Rådgivningsbyrån för asylsökande flyktingar sker inga förbättringar. Men Migrationsverkets rättschef Fredrik Beijer slår ifrån sig kritiken.

En av hundra skänker pengar till tiggare

EU-migranternas situation i Malmö har engagerat många Malmöbor. Vissa skänker kläder, hjälper till med sjukvårdsbesök eller vaktar lägren nattetid. Men vi ville ta reda på hur många som stöttar tiggarna ekonomiskt på gatan.

© 2014 Skånes Fria