Protest mot SD-samarbete | Skånes Fria
Skånes Fria

Protest mot SD-samarbete

Malmös nätverk mot rasism och Rättvisepartiet socialisterna höll en protest utanför Malmös stadshus den 21 mars. Organisationerna ville ta avstånd i från ett brev som Ilmar Reepalu (S), ordförande i Malmös kommunstyrelse, undertecknat tillsammans med representanter för Sverigedemokraterna och flera borgerliga partier.

Enligt tidningarna Dagens arena och Sydsvenska dagbladet innehåller brevet till riksdagsledamöterna förslag på hur Malmö kan komma tillrätta med våld och kriminalitet. Bland annat föreslås att flyktingar inte ska få bosätta sig var de vill.

Man skottskadades i Kristianstad

En 25-årig man fick vårdas för livshotande skador efter en skottlossning den 16 mars. Han ska ha hittats liggande i en port på området Vilan i Kristianstad, med sin ihjälskjutna hund bredvid sig. Enligt Sveriges radio Kristianstad kan mannen ha kopplingar till ett kriminellt gäng. Polisen letar efter två misstänkta gärningsmän.

Pengar till Kastrup överklagas

Region Skåne beslutade förra året att betala sex miljoner skattekronor till en satsning på Köpenhamns flygplats under 2012–2015. Projektet Copenhagen connected ska locka fler rutter och bolag till flygplatsen. Nu har en privatperson i nordvästra Skåne överklagat regionstyrelsens beslut till förvaltningsrätten, skriver nyhetsbrevet Nytt från Öresund. Region Skåne har skrivit till rätten att pengarna är ett sätt att stärka den regionala utvecklingen.

En häktad misstänkt för mord

En 28-årig man har häktats, misstänkt för mordet på en 48-årig man på Kantatgatan i Malmö den 3 januari. Vid en husrannsakan hittades vapen, bland annat ett som kan vara det misstänkta mordvapnet, enligt Sydsvenska dagbladet. Mannen förnekar brott.

– Vi har en uppfattning om varför det här brottet har begåtts, säger spaningsledare Monica Olhed till tidningen.

Rekommenderade artiklar

© 2018 Skånes Fria