Värd sa nej till två killar | Skånes Fria
Skånes Fria

Värd sa nej till två killar

Två unga män letade lägenhet tillsammans i Hässleholm och var på visning av en fyrarummare. Några dagar senare fick de höra att de inte var välkomna som hyresgäster. Dels på grund av sin ålder, och dels för att de var två killar som ville bo ihop.

Nu har en av dem anmält värden till diskrimineringsombudsmannen DO, skriver tidningen Hem och hyra.

En av delägarna till fastigheten säger till tidningen att männen hade haft större chans att få lägenheten om de varit homosexuella. I stället var fastighetsägarna oroliga för liv i trappen.

Rekommenderade artiklar

Ny ekoby får 1,6 miljoner

Den planerade R:ekobyn i skånska Röstånga har just fått 1,6 miljoner kronor i Leader-pengar från EU.

Landets Fria

Karta visar hur Skånes stränder försvinner

Skåne är den del av Sverige som drabbas hårdast av stranderosion. Med stigande havsnivåer väntas än mer av kusten försvinna. Därför jobbar nu Sveriges geologiska undersökning (SGU) med att ta fram ny information om hur stränderna faktiskt ser ut – och var riskerna är störst.

”Vi är inte de enda som inte har råd”

I Marias familj ska omkring 15 000 kronor räcka till fem personer i en månad. Fattigdomen betyder både stress och skam. ”Jag kan inte bara tänka 'det här behöver jag', så tajt är vår budget.”

Från Svalbard till Lesotho

Jonas Åkerman har varit med och utvecklat halkvarningssystem i Bulltofta, stöttat övergången till marknadsekonomiskt jordbruk i Zambia och motbevisat geologiska ”sanningar” i Arktis. Nu hoppas han att fler ska rösta för en bättre miljöpolitik.

© 2018 Skånes Fria