Reepalus uttalanden kritiseras | Skånes Fria
Skånes Fria

Reepalus uttalanden kritiseras

Ilmar Reepalu (S), ordförande i Malmö stads kommunstyrelse, har åter igen fällt kontroversiella kommentarer om judar. Nu kritiseras han av bland andra Carl Bildt (M), Stefan Löfven (S), den judiska församlingen i Malmö och Judiska centralrådet, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Ilmar Reepalu hade sagt följande i en intervju i tidskriften Neo:

– SD:are har infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat.

Uttalandet byggde på flera faktafel.

– Allt vad antisemitism heter, det är ju bland det värsta mänskligheten har upplevt. Det måste vi bekämpa var det än dyker upp, sa Reepalu senare till tidningen.

Rekommenderade artiklar

Ny ekoby får 1,6 miljoner

Den planerade R:ekobyn i skånska Röstånga har just fått 1,6 miljoner kronor i Leader-pengar från EU.

Landets Fria

Karta visar hur Skånes stränder försvinner

Skåne är den del av Sverige som drabbas hårdast av stranderosion. Med stigande havsnivåer väntas än mer av kusten försvinna. Därför jobbar nu Sveriges geologiska undersökning (SGU) med att ta fram ny information om hur stränderna faktiskt ser ut – och var riskerna är störst.

”Vi är inte de enda som inte har råd”

I Marias familj ska omkring 15 000 kronor räcka till fem personer i en månad. Fattigdomen betyder både stress och skam. ”Jag kan inte bara tänka 'det här behöver jag', så tajt är vår budget.”

Från Svalbard till Lesotho

Jonas Åkerman har varit med och utvecklat halkvarningssystem i Bulltofta, stöttat övergången till marknadsekonomiskt jordbruk i Zambia och motbevisat geologiska ”sanningar” i Arktis. Nu hoppas han att fler ska rösta för en bättre miljöpolitik.

© 2018 Skånes Fria