Nyheter

Papperslös satt i förvar under Mos Maiorum

Under veckan som gått har upprepade varningar om poliskontroller på stan i Malmö florerat i sociala medier. Men Petra Stenkula vid länskriminalen, avfärdar att kontrollerna skulle ha något att göra med Mos Maiorum.

Åtal väntas mot demonstranter efter Limhamn

Ett tjugotal av de demonstranter som protesterade mot Svenskarnas partis torgmöte den 23 augusti i Limhamn är misstänkta för brott. Om åtal mot polisen kommer att väckas är fortfarande oklart. Vänsterjuristerna i Lund planerar en JO-anmälan.

Dragkamp om Hemlösas hus

Ockupanter fortsätter att hålla natthärbärget på Hemlösas hus i Helsingborg öppet. Men i stadshuset finns inga planer på att gå dem till mötes. Frågan är hur länge aktivisterna håller ut.

”Det är rent ut sagt för jävligt”

Helsingborgs mest utsatta kommer att hamna på tågstationen, i trappuppgångar och i källare. Det tror pensionären Johnny Forslund som kommit och gått till Hemlösas hus i åtta år.

Mångfald hotad när gamla träd fälls

För att hejda att många av de 1 900 arter som är hotade i regionen försvinner kraftsamlar nu länsstyrelsen i Skåne. En av insatserna är att informera om värdet av gamla stora träd.

”Polisen har lovat att de inte kommer bevaka skolor”

Skånepolisens deltagande i EU:s specialoperation Mos Maiorum ska inte innebära fler poliser på gatorna och inte heller polisbesök i skolor.

– Barnen kan gå till skolan som vanligt, intygar kommunalrådet Andreas Schönström (S).

Utsatta migranter får hjälp av facken

Småsummor i betalt och slavliknande arbetsförhållanden. Så såg verkligen ut för de krogar som uppmärksammades i media i somras. Toppen på ett isberg, enligt Katrina Kristofferson på Hotell- och restaurangfacket i Malmö.

Sidor

© 2014 Skånes Fria