Nyheter

Fortfarande fast i ingenmansland

För ett år sedan berättade Skånes Fria om Leyla som varken kunde återvända till Somalia eller få uppehållstillstånd. Ett år senare är hon kvar i det hon kallar ”ingenting” – samtidigt visar Skånes Frias undersökning att allt fler hamnar i samma situation.

De levde utan plast i en månad

Tandkräm, batterier och mat i tetraförpackningar. Det är bara några av de varor som Ellen Palm och Sara Pettersson ratade under projektet Plastfri november.

Ökning av skjutningar i Malmö

Antalet skjutningar ökar i Malmö och människor som skottskadas är uppe på samma nivå som 2011 – då en mordvåg svepte över staden. Det visar en kartläggning som Skånes Fria gjort.

”En grej till är ingen nyhet”

När någon blir skjuten i Kroksbäck svärmar området av reportrar. Annars ligger det i mediatystnad. Det säger Juan Paez på fritidsgården Flamman.

Avhopparverksamhet hjälper kriminella

Malmö stads konsultationsteam erbjuder stöd till den som fått nog av kriminalitet och vill hoppa av. Arbetet sker i samarbete med polisen och kan handla om samtal. Eller hjälp med att lämna Skåne.

Ordnar läger för hållbar aktivism

Ett brinnande engagemang för asylfrågor i kombination med ett heltidsarbete fick Elinor Hermanson att drabbas av en utmattningsdepression. Nu vill hon få till en diskussion kring hur aktivismen kan bli hållbar.

Skånska romers historier till regeringen

Svenska romer möts av fördomar på i princip alla plan. Detta enligt en rapport som Länsstyrelsen i Stockholm har lämnat över till regeringen. Materialet baseras på bland annat berättelser från romer i Malmö och Helsingborg.

Sidor

© 2014 Skånes Fria