Nyheter

”Det finns inget facit”

Sociala resursnämndens ordförande Carina Nilsson (S) är i stort sett nöjd med hur situationen för EU-migranterna har lösts.

Farmkampanj går vidare till gatan

I början av året kom det fram att en man i Sjöbo planerade att starta en ny minkfarm. Men lokala aktivister tänker sätta stopp för planerna med hjälp av en informationskampanj. Nyheten har fått spridning även utanför Sverige.

Restaurangägare vägrar förhandla

Två före detta anställda kockar på Indian flavour i Malmö kämpar för att få rätt lön för över två års jobb. Men ägaren vill inte förhandla.

Kritik mot planer på ny minkfarm

En man i Sjöbo vill starta upp en ny minkfarm. Ärendet ligger hos Länsstyrelsen i Skåne som väntas fatta beslut om några veckor. Nu samlas kritiska röster på nätet.

Sällsynt med domar

Endast sex ärenden som rör koppleri, grovt koppleri och människohandel ledde till fällande domar i Malmö tingsrätt mellan 2010 och 2014, visar en undersökning som Skånes Fria har gjort.

Malmöbo bakom Pegida i Sverige

Tyska politiker varnar för det antimuslimska nätverket Pegida. Nu har den före detta galleristen Henrik Rönnqvist startat upp nya grenar i Sverige, Danmark och Norge. Enligt forskaren Hajo Funke i Berlin har rörelsen nått sin kulmen.

Allt fler fristäder för hbtq-flyktingar

De flyr sina hemländer för att deras känslor är förknippade med livsfara – men på Migrationsverkets boenden tvingas de återigen dölja sin sexualitet. Under året som gått har tre nya kaféer öppnats i Skåne för att erbjuda hbtq-flyktingar en fristad.

Sidor

© 2015 Skånes Fria